class="home">
 

camera80 s-a nascut din pasiunea pentru fotografie si in acelasi timp din necesitate. In Romania, fotografia este promovata pe forumuri de profil, bloguri, prin intermediul altor comunitati din afara tarii si, probabil in cea mai mica masura, in galerii de arta. Aceasta raspandire haotica face ca tinerii fotografi romani sa fie mult prea putin cunoscuti in spatiul virtual si aproape total necunoscuti publicului din Romania in general.

camera80 este o alternativa, un spatiu virtual deschis tuturor tinerilor fotografi romani, care functioneaza dupa regulile unei galerii de arta din lumea reala. Fiecare fotograf dispune de un spatiu fix pe care il poate folosi pentru a-si expune imaginile. Initial au fost prezentate 4 noi galerii pe luna. In prezent aceasta periodicitate nu se mai respecta, update-urile facandu-se la interval de cateva luni.

camera80 isi propune sa ii sprijine pe toti cei implicati in acest proiect si in acelasi timp sa isi aduca contributia la cresterea in popularitate a fotografiei in randul publicului din Romania.

camera80 a fost infiintata in toamna anului 2006 la initiativa lui Tudor Prisăcariu. Puteti afla mai multe despre mine de pe siteul meu, www.tudorprisacariu.com.

FAQ: Multa lume m-a intrebat de unde vine numele proiectului. “camera” se refera la un spatiu, un loc de intalnire, care la un moment dat ar putea deveni mai mult decat virtual. “80” se refera fie la anii 80, cand m-am nascut eu si multi din cei care au expus pana acum pe site, fie la un posibil numar al “camerei”.